8 augusti 2015
15:00

Munktorp BK

Referat: Fagersta Södra IK - Munktorp BK

Södra inledde höstsäsongen på bästa sätt när man slog Munktorp på hemmaplan med 3-1 (1-0). Första 10 minutrarna så var det mycket Munktorp som rullade boll utan att skapa nåra riktigt heta chanser. Istället så är det hemmalaget Södra som tar tag i taktpinnen och börjar att spela riktigt fin fotboll i första halvlek. Södra har ett flertal fina lägen framför Munktorps mål som är nära att resultera, bl a så har Emil Zoltek en frispark som målvakten räddar. Strax därefter så har Emil ett friläge som han tyvärr bränner . Även Wille Klasèn har ett jätteläge att ge hemmalaget ledningen men hans skott tar i insidan utav stolpen och träffar andra stolpen också innan Munktorp kan rensa . Johannes Körkkö har ett volleyskott som är väldigt nära att resultera men skottet går rakt på målisen. Det rättmätiga ledningsmålet kommer i den 43:e minuten efter en fin passning utav Sebba Jansson där Wille Klasèn håller undan sin bevakare och rullar behärskat in ledningsmålet. Halvtidsresultatet är 1-0 till Södra som gör en utav sina bästa halvlekar denna säsong. Sägas ska att Munktorp också hade en ramträff i första halvlek men det var hemma laget som skapade mest chanser så 1-0 ledningen var i underkant.

Södra fortsätter att ösa på och gör också 2-0 genom Johannes Körkkö som gör ett mycket vackert mål i den 53:e minuten , Körkkö tar tag i bollen på mittplan och drar 3-4 gubbar och kommer fri med målvakten och dunkar upp den i nättaket. Munktorp sticker upp i en kontring där man prickar vänstra stolpen och på returen så prickar man högra stolpen också, Istället för reducering så gör hemmalaget Södra 3-0 genom Emil Zoltek som med ryggen mot mål drar till över sitt eget huvud och bollen letar sig i mål bakom en förvånad keeper i Munktorp. Munktorp gör en sista kraft ansträngning och skapar nåra chanser men Daniel i Hedlund i Södramålet hållet tätt till en början men reduceringen kommer i den 83:e minuten då en friställd Munktorpspelare kan nicka in sin egen retur. Matchen slutar med en skön hemmaseger 3-1.

Bäst i Södra denna dag var backlinjen och Daniel Hedlund i målet som spelade mycket stabilt och gjorde nåra fina räddningar när Munktorp stack upp i sina giftiga kontringar. En mycket bra comeback i Södra gjorde Martin Metsomäki som var en gigant på plan idag tillsammans med Jimmy Jönsson . Och på mitten så sliter Sebba Jansson kopiöst och gör det riktigt bra.